macerat lawendowy
search
  • maceraty
  • macerat lawendowy

macerat lawendowy

20,00 zł
Brutto

Macerat lawendowy jest bardz uniwersalnym olejkiem. Można go stosować i na skórę i włosy i paznokcie. 

Ilość

Naturalny macerat powstały w wyniku  macerowania kwiatów lawendy w oleju rzepakowym.

Nasz macerat jest trzykrotny. To znaczy, że do bazowego oleju trzy razy wkładamy nową lawendę i macerujemy, dzięki czemu jest to wyjątkowo silny wyciąg.

Nasz olejek posiada ogromne właściwości pielęgnacyjne: odświeża i nawilża skórę, koi podrażnienia, działa przeciwbakteryjnie i ściągająco.

Lawenda kojarzona jest głównie z lawendowymi polami we francuskiej Prowansji, które w trakcie kwitnienia wyglądają i pachną zjawiskowo. Natomiast oprócz walorów estetycznych lawenda  ma bardzo duże znaczeni lecznicze i pielęgnacyjne.

Kosmetyczne właściwości lawendy są związane głównie z wpływem olejku lawendowego na zmiany skórne. Zawarte w nim substancje, takie jak cyneol, geraniol, limonen, sabinen, wspomagają zabliźnianie i leczenie różnego rodzaju zmian skórnych.

Duża zawartość tanin (związków o właściwościach ściągających i wysuszających) wspomaga leczenie uszkodzeń skóry, np. oparzeń czy otarć. Dzięki temu lawenda nadaję się idealnie do łagodzenia oparzeń słonecznych. Można powiedzieć że jest podstawowym produktem wakacyjnej apteczki.

Macerat znacznie przysłuży się też włosom. Wzmacnia cebulki, zmniejsza wypadanie, odświeża i nawilża suchą skórę głowy.

Idealny dla cery mieszanej i tłustej, doskonały do masażu relaksacyjnego, a także olejowania włosów.

Można stosować bezpośrdnio na skórę lub jako składnik domowych kosmetyków (maseczek, kremów, mydeł, szamponów, pomadek)

pojemność: 50ml

surowiec kosmetyczny

opakowanie szklane z pipetką

demo_8
9 Przedmioty
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.